i

6 sparetips til dig på SU

At leve på SU kan være barskt til tider – også selv om du har et studiejob ved siden af. Derfor kan det være afgørende at spare penge på forskellige ting, hvis du gerne vil have det lidt sjovere, når du går ud med dine studiekammerater. Vi giver dig her 5 helt konkrete sparetips, som du kan bruge allerede fra i dag.

Køb ind til flere dage

Når du skal handle ind, bør du gå efter at handle ind få gange om ugen, og så handle stort ind. Du skal lave en indkøbsseddel hjemmefra, så du ikke falder for gode tilbud. Har man ikke en indkøbsliste, vil mange have en tendens til at blive fristet af ”3 for 2” agtige tilbud. Inden du går på indkøb i supermarkedet, kan du med fordel kigge i tilbudsaviser for at finde de steder, hvor der er tilbud på kød, mælk og så videre.

Lav mad til 2 dage

Et spareråd som hænger lidt sammen med ovenstående. Årsagen til at du bør lave mad til 2 dage er, at det som regel er billigere at købe lidt større portioner af kød. Det er desuden også lettere, fordi du kun skal lave maden 1 gang, og så har du til 2 dage. Hvis du ikke vil spise de samme ting til aftensmad to dage i streg, kan du jo tage det med til frokost.

Brug studierabat hvor du kan

Et rimelig overset tip hos mange studerende. Har du et studiekort, giver det dig nemlig adgang til rabat på mange barer og indgange til natklubber. Mange studerende ved dog ikke, at nogle tøjbutikker også giver studierabat. Søg eventuelt efter studierabat tøj på Google og find en tøjbutik nær dig.

Saml dine lån et sted

Hvis du har lånt penge, så overvej at samle dem et sted. Det kan være, du har taget lån til dit indskud, din mobiltelefon eller noget helt tredje. Har du lån hos flere forskellige selskaber bliver det både uoverskueligt, men du skal også betale flere gebyrer og flere renter. Prøv at se om din bank ikke kan give dig en god løsning, hvis du samler alle lån hos dem. De fleste banker er behjælpelige med dette.

Køb brugte ting

Selvom glæden ved en helt ny og ubrugt mærkevarejakke kan være stor, så gør det også ondt i SU-økonomien. I Danmark har vi en rigtig god kultur, når det kommer til køb og salg af brugte varer. Det sker for eksempel gennem sider som Trendsales og Den Blå Avis. Her kan du næsten altid finde billige mærkevarer i god stand til en pris, der er langt under nyprisen. Hvis du så kan forhandle yderlige af prisen, kan det blive endnu billigere. Har du nogle ting, som du ikke bruger, kan du jo forsøge at sælge dem også.

Køb en cykel

En cykel er et let og billigt transportmiddel. Bor du i en af de store studiebyer, vil det for mange også være hurtigere at cykle. Det koster nemlig hurtigt mange penge at tage offentlig transport hver dag, og det kan være ekstremt stressende i myldretiden. Find en billig brugt cykel på Den Blå Avis – så er du godt kørende!

Hvad tænker du?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Spilleautomat

Gratis Spilleautomater er en Oplevelse Uden Lige

Sparetips

3 gyldne sparetips du vil elske som studerende