i

7 spørgsmål og svar om de irriterende forkølelsessår

Forkølelsessår er bogstavelig talt en landeplage, som umådelig mange mennesker – børn som voksne – døjer med. Der er rigtig mange myter og tvivlspørgsmål forbundet med denne smitsomme virus, der viser sig som sviende blærer og sår omkring munden.

Skulle du være i tvivl om nogen af de mest hyppige spørgsmål, der relaterer sig til forkølelsessår, er du kommet til det rette sted. Nedenfor kan du nemlig finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål vedrørende emnet.

Hvis du ønsker at læse endnu mere dybdegående information om forkølelsessår, så anbefaler vi Forkoelelsessaar.dk, som er din primære kilde til denne artikel.

Hvad er forkølelsessår?

Et forkølelsessår stammer fra virussen HSV1 og kan ses i form af væskefyldte blærer i ansigtet rundt omkring næsen eller munden. Blærerne kan ofte medføre en hel del gener, da de svier og gør huden både rød og hævet.

Der er stor forskel på, hvor langt tid det tager, før forkølelsessårene aftager – for nogle tager det blot et par dage, mens det i andre tilfælde kan gå op til to uger. Virussen kan smitte mellem mennesker og desuden også til andre dele af kroppen.

Hvilke symptomer er knyttet til forkølelsessår?

Forkølelsessår er kendetegnet ved at forårsage betydelige gener, som udvikler sig fra stadie til stadie. I første omgang vil man som regel mærke, at det prikker på læberne, hvorefter det i det næste stadie vil begynde at svi og klø.

I forlængelse af ovenstående vil du ligeledes være i stand til at se symptomerne, da de førnævnte blærer begynder at opstå og gradvist blive større og mere tydelige. Du vil således opleve, at dine læber blive hævet, og at generne bliver værre med tiden. Når blærerne har nået deres maksimale størrelse, vil de briste og efterlade et åbent sår.

Er forkølelsessårssmitten permanent?

Hvis du får forkølelsessår og dermed er smittet med HSV1, forsvinder virussen ikke fra din krop igen. Med andre ord er smitten permanent.

Du kan imidlertid med den rette præventive behandling undgå fremtidige udbrud af sviende og generende sår. Desuden er det ikke en smitte, som man bør være alvorlig bange for. Størstedelen af befolkningen har nemlig virussen i deres krop, og i de flestes tilfælde lever man fuldstændigt uden sundhedsskadelige symptomer.

Hvor mange danskere har forkølelsessår?

Da der er stor forskel på, hvordan symptomerne ved HSV1-virussen viser sig, er det svært at blive klog på, præcist hvor mange der er smittede i Danmark. Det estimeres imidlertid, at mindst 9 ud af 10 bærer virus, om end det som sagt langt fra er alle, der mærker symptomerne.

Hvordan får man forkølelsessår?

Ligesom mange andre vira, er du i særdeleshed udsat for en stor smittefare og generelt fare for udbrud, når dit immunforsvar er svækket. Såfremt du eksempelvis lider af en forkølelse eller en slem influenza, stiger dine risici således for opleve et udbrud af forkølelsessår, da virussen i så fald nemmere finder en vej via nervebanerne ind i din krop.

Hvordan behandler man forkølelsessår?

Det kræver en aktiv indsats at behandle forkølelsessår, da det ikke altid er særligt nemt at overstå behandlingen på kort tid. Der findes dog heldigvis en masse forskellige behandlingsformer, som du kan tage i brug. For eksempel kan du lave hjemme-behandling med lysterapi, hvis du køber et såkaldt ViruLite apparat.

Hvilke produkter kan anvendes mod forkølelsessår?

Lige såvel som der er mange forskellige behandlingsformer til at bekæmpe, findes der et væld af forskellige produkter, du kan gøre brug af. For eksempel kan du anvende plastre, cremer, Lysin eller Tea Tree Oil, hvis du er til naturlig behandling. Slutteligt er ViruLite værd at nævne, da det efter sigende skulle være det mest effektive.

Hvad tænker du?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kviklån

Guide: Tag et sikkert kviklån

Slanke mad

Det kræver motivation at tabe sig